Eten en drinken

Evenals met kleding proberen we zo weinig mogelijk mee te nemen.. Een kop koffie is overal te krijgen. In bijna elk dorp is een bakker, slager en een winkel waar je van alles kunt kopen. Onze dagelijkse lunch en ontbijt zullen we overdag kopen, drinken is het belangrijkste. Op de fiets zijn twee bidons gemonteerd, we zorgen ervoor dat we altijd over voldoende water beschikken. Een goed advies, dat we telkens weer kregen is, om het water in flessen te kopen en aan te vullen met snel opneembare suikers, vitaminen en mineralen. Deze zijn in diverse merken kant en klaar verkrijgbaar. De warme maaltijden willen we in een lokaal restaurant of bistro nemen in Spanje zal dat vooral in de middaguren zijn.

Rust

Vroeg naar bed en vroeg weer op, is ons devies. Voor negen uur op weg zijn. Dat betekent dus ook dat de tent en alles weer op tijd ingepakt dient te zijn. Wel willen we ook wel eens een keertje een hotel of refugio nemen, maar de opzet is een tent.
We willen wel de tijd nemen om interessante dingen te bezoeken. Daarom bereiden we ook dit aspect van de tocht voor, zodat we weten wat je in welke stad of streek kunt verwachten. Er is veel lectuur en literatuur over de Camino en de Jacobuscultuur. Goed geïnformeerd geniet je dubbel!